Завдання районного туру олімпіади з інформатики 2008
|
|
typ | Дата: Среда, 24.12.2008, 08:16 | Повідомлення # 1 |
 Полковник
Група: Администраторы
Статус: Оффлайн
| Пропоную обговорити завдання районного туру олімпіади з інформатики 2008. Хто має розв'язки, а ще краще ідеї поділіться. Завдання про сходинки та факторіал виклав у файловому архіві.
|
|
| |
Melnik | Дата: Среда, 24.12.2008, 17:32 | Повідомлення # 2 |
Сержант
Група: Пользователи
| Мені цікаво, який би був результат опитування вчителів на запитання: "Хто і скільки завдань розв'язав під час проведення районної олімпіади?" Як на мене задачі дуже важкі і декому непосильні. Для чого такі задачі давати на районну олімпіаду, а потім ще вимагати явку учнів на обласну. Такими задачами ми відбиваємо бажання учнів до програмування. Я пам'ятаю, що в якомусь році на рай.олімпіаді були задачі не для програмування, а для користувачів, комп'ютерних знавців або адмінів (може ще як небуть назвати). От тоді учням та й вчителям було цікаво. Не можуть всі вчителі району навчати розв'язувати такі складні задачі, бо і самі не вміють (це я про свій район). Ті вчителі, які відмінно знають мову програмування С++, Pascal мабуть давно вже не працюють у школі на теперішню зарплату. P.S. Мені дуже сподобалося (якщо незважати на організацію) змагання проведене нещодавно СЮТ у м.Полтава. Весь конкурс був розподілений на три категорії:MS Office, WEB-дизайн, Програмування. Ви мабуть здогадуєтесь, яких учасників по якій категоріїї було найбільше.
Хочу все знати http://vb-school.at.ua/
|
|
| |
typ | Дата: Среда, 24.12.2008, 20:52 | Повідомлення # 3 |
 Полковник
| Задачі дійсноскладнуваті. Але такий рівень для того, щоб визначити дійсно тих 2-3 учні які на Україні покажуть себе не гірше Києва та Олександрії. А для учителів потрібно організовувати семінари практикуми по методикам розв'язання олімпіадних задач. Але знову ж таки. КОЖЕН ХТО БАЖАЄ ВИВЧИТИ ПРОГРАМУВАННЯ ПОВИНЕН САМОСТІЙНО БАГАТО ПРАЦЮВАТИ. Дійсно гарне змагання влаштували СЮТ. Пора б такі олімпіади переносити на школи, а не тільки на СЮТ.
|
|
| |
typ | Дата: Четверг, 25.12.2008, 20:15 | Повідомлення # 4 |
 Полковник
| Додав свій варіант розв'язку задачі про бацили. Наче працює :-), але хотілося б побачити більш грамотний варіант.
|
|
| |
gry | Дата: Воскресенье, 28.12.2008, 07:15 | Повідомлення # 5 |
 Рядовий
Група: Проверенные
| Quote (typ) А для учителів потрібно організовувати семінари практикуми по методикам розв'язання олімпіадних задач. Але знову ж таки. КОЖЕН ХТО БАЖАЄ ВИВЧИТИ ПРОГРАМУВАННЯ ПОВИНЕН САМОСТІЙНО БАГАТО ПРАЦЮВАТИ. Цілком з Вами погоджуюсь, але хто і за які кошти буде проводити такі практикуми? Взагалі не можна навчитися плавати у пустому бассейні і не можна навчитися програмувати не склавши жодної програми, не розвязавши олімпіадної задачі, а в переважної більшості вчителів нашого району про програмування дуже далекі уявлення
|
|
| |
typ | Дата: Воскресенье, 28.12.2008, 17:48 | Повідомлення # 6 |
 Полковник
| Тоді давайте хоча б на форумі будемо трішки про це говорити. Але семінари всерівно потрібні. Зараз інститут післядипломної освіти приділяє увагу цьому питанню на курсах підвищення кваліфікації.
|
|
| |
kyryluk | Дата: Вторник, 30.12.2008, 19:41 | Повідомлення # 7 |
Підполковник
| Женя! Доброго дня! Все, що можемо - робимо. Я не в силах замінити олімпіаду з програмування на "користувацьку". Тому що це так... Завдяки такому рівню задач на всіх етапах - ми в 10-ці кращих команд України. Я дуже вдячна тим творчим вчителям, які працюють в цьому напрямку з обдарованими учнями. Я вимагала та вимагаю, щоб кожен район приїздив на обласну олімпіаду з інформатики. Доречі, Багачка нікого не рекомендувала до складу журі на область (я запрошувала) - це теж навчання для вчителів. Область працює: 1. На усіх курсах лекції "Підготовка до олімпіад...." (читають Лисенко Т.І. та Суворова С.С.) 2. Семінар для вчителів був у Кременчуці - запрошувала усіх. 3. В журі (вчитися) теж запрошувала, але відгукнулися 4 райони.... Дякую адміністраторам за те, що давали компетентні відповіді... Бажаю успіхів! З повагою, Марина Кирилюк.
|
|
| |
savmasha | Дата: Среда, 31.12.2008, 11:20 | Повідомлення # 8 |
 Рядовий
| Якщо хочете посміятися -- в цьому році одна сільська школа представила на олімпіаду 4 учасники. Я, чесно кажучи, злякалась. Нічого собі, я зуміла лише одного, а тут... Та... сміялися довго. Вчителька думала, що олімпіада буде за програмовим матеріалом, привезла своїх відмінників..... Обламалась, одним словом. Я теж вважаю, що завдання для районного туру мають бути легкими або просто легшими. Не всі вчителі в районі (я б навіть сказала лише деякі) вміють самі розв’язувати олімпіадні задачі...  Додано (31.12.2008, 11:20) --------------------------------------------- kyryluk, На обласній олімпіаді була лише один раз. Спасибі, Іван Іванович запросив.Тоді взагалі перший рік читала інформатику в школі. Звичайно, із того, що пояснювала Лисенко майже нічого не зрозуміла. Це, звичайно, поштовх. Та мені цього замало. Не вмію розв’язувати олімпіадних задач, а так хочеться. Якби зробити якийсь тренінг для вчителів.. чи що... Марина Вікторівна, дорогенька, пидумайте що- небудь.
|
|
| |
gry | Дата: Пятница, 02.01.2009, 21:46 | Повідомлення # 9 |
 Рядовий
Група: Проверенные
| Quote (savmasha) Якби зробити якийсь тренінг для вчителів.. чи що... Тренінг - тільки поштовх до вивчення програмування. 99% - самостійна робота вчителя разом з учнями. В шкільній програмі (12 год програмування) значного результату не досягти. /Значного - гучно сказано - результат ніякий/. Першозадача - знайти учня та разом з ним, як говорив класик, УЧИТЬСЯ, УЧИТЬСЯ, УЧИТЬСЯ!!!!!
|
|
| |
typ | Дата: Воскресенье, 04.01.2009, 21:30 | Повідомлення # 10 |
 Полковник
| Quote (gry) 99% - самостійна робота вчителя разом з учнями ЗГОДЕН НА 100%
|
|
| |
Melnik | Дата: Пятница, 16.01.2009, 14:46 | Повідомлення # 11 |
Сержант
| Quote (kyryluk) Багачка нікого не рекомендувала до складу журі на область (я запрошувала) - це теж навчання для вчителів. Я не можу бути членом жюрі на олімпіаді тих задач, які я і сам не в силах розв'язати. Якщо задачі на рай.олімпіаді важкі, то на обласній і подавно. Хотілось би придбати підрічник з задачами і розв'язками подібних олімпіадних задач. Допоможіть? Але все таки я залишаюсь на своїй думці, що задачі на районну олімпіаду треба давити простіші, достіпніші. Щоб цим самим не відлякувати учнів приймати участь на обласній олімпіаді. А на обласній олімпіаді можна давити і важкими задачами 
Хочу все знати http://vb-school.at.ua/
|
|
| |
typ | Дата: Суббота, 17.01.2009, 12:21 | Повідомлення # 12 |
 Полковник
| Але ж якщо вже на районі діти не бачитимуть і частини того, що на області, то кого ми відправимо на Всеукраїнску?
|
|
| |
kyryluk | Дата: Воскресенье, 01.02.2009, 17:08 | Повідомлення # 13 |
Підполковник
| Шановні колеги! В розділі ОЛІМПІАДИ-УЧНІВСЬКІ ОЛІМПІАДИ пропонуємо: завдання, розвязки, тести ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики 2008-2009 н.р. Працюйте, навчайтесь... З повагою, Марина Кирилюк.
|
|
| |
BombArDier | Дата: Понедельник, 02.02.2009, 23:35 | Повідомлення # 14 |
 Рядовий
|
|
|
| |
Alexv_ | Дата: Четверг, 23.04.2009, 01:28 | Повідомлення # 15 |
 Рядовий
| Шановні колеги Брородьба з олімпіадними задачами йде не перший рік и ці задачі мають набагато більше відношешння до прикладної математики а ніж до інформатики. Це продовжується не перший десяток років Погляньте на досвід наших колег з Росії чи Европи які там використовують завдання...
|
|
| |